Header image  

Maatschappelijk Engagement

Stad Lier

 
  
 
 
 
 

 
>Kom proef van de schoonste stad van Vlaanderen<
Actua

To Minaret or not to Minaret...

Eén van de lokale verenigingen van Lier heeft bouwplannen ingediend om een moskee te bouwen omdat hun huidige locatie te klein en te onveilig is.

Het bestuur van deze Lierse vereniging heeft geen inspanningen gespaard om de betrokken buren uit te nodigen voor overleg en hebben ook rekening gehouden met verschillende van hun wensen.

Het ontwerp van het gebouw zelf is een zeer eigentijds ontwerp geworden met veel glas... als symbool van haar openheid voor iedereen. Foto's>

De voorzitter roept zowel voor haar activiteiten als voor het gebruik van de locatie alle verenigingen op om samen te werken aan samenlevingsopbouw. Hiervoor stellen zij hun toekomstige accomodatie en hun wervende krachten ter beschikking. Zowel de aankoop als de verbouwingen en de uitbating wordt gedragen door haar leden en door giften...

Zij zijn het beste bewijs voor mij van hoe integratie2.0 er kan uitzien: De nieuwe Vlamingen zetten middelen en hun vrije tijd in om een beter Lier te maken voor de toekomst van alle Pallieters. Het gaat al lang niet meer over een minaret of niet.

Het bestuur reikt de hand naar iedereen die wil samwerken en samenleven. Op mijn beurt roep ik Jong-Open VLD en Jong NV.A om het gesprek aan te gaam met dit bestuur alvorens standpunten "tegen" in te nemen. Een afslag te vroeg helaas wanneer je de kans aan je laat voorbijgaan om de feiten te leren kennen.

SAM: Nieuwe organisatie, betere dienstverlening ?

Volg hier de evoluties...
 


 
Links

Heraanleg Grote Markt: Check it out!

 

Ontwerp nieuwe Grote Markt:

 
 ©2008 Öztürk Taspinar   Ons Lier meer van dit ...